Haanwyck (afgerond)

Haanwyck (afgerond)

Bij zorgkwekerij Haanwyck in Harmelen hielden we ons bezig met het schrijven van een lange termijn visie, het ontwerpen van een nieuwe inrichting van het perceel en het meedenken over de combinatie: zorg, ecologie, voedsel.

De kennis van PekPlek werd ingeschakeld om het terrein een nieuwe impuls te geven op het gebied van biodiversiteit, bruikbaarheid voor de gemeenschap, leefbaarheid van de dieren en het verbouwen van voedsel. Met een plan voor een voedselbos dat binnen 5 jaar producten zou gaan geven en een ecologische oase voor plant en dier achter op het terrein zou Haanwyck meewerken aan een leefbare toekomst. Binnen het tijdsbestek van 1 jaar waren er grote verbeteringen aangebracht op het terrein. Zo kregen de kippen, geiten en konijnen een fijner verblijf en was het terrein volledig opgeschoond. Er werden nieuwe paden en structuren aangebracht die vorm gaven aan hoe het toekomstige terrein er uit ging zien. Door een beter maai- en snoeibeleid kregen wilde diersoorten op het achterterrein een plek om te schuilen in de bramen, wilgen en het hoge gras. Het terrein kwam zichtbaar weer tot leven!

Inmiddels heeft zorgkwekerij Haanwyck een nieuw bestuur met een nieuwe visie op dit prachtige perceel. De inbreng van PekPlek is beëindigd.